Chaviaras Kyriacos - Χαβιαρας Κυριακος

Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή, σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ

    Ο Πόλεμος τής Ελληνικής Ανεξαρτησίας παραμένει μέχρι σήμερα ένα δυσεξήγητο και κοσμοϊστορικό φαινόμενο, που πολλοί ιστορικοί χαρακτήρισαν ως ένα απίστευτο και μοναδικό θαύμα, λαμβάνοντας υπ’ όψη αφενός τη συντριπτική ανισορροπία δυνάμεων (στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική) σε βάρος των τότε εξαθλιωμένων και μαζικώς σφαγιαζομένων εμπολέμων Ελλήνων και αφετέρου τις τεκτονικές ανακατατάξεις, την πραγματική κοσμογονία, που προξένησε σε γεωπολιτικό επίπεδο ο νικηφόρος εθνοαπελευθερωτικός αγώνας εκείνων των εξεγερθέντων ραγιάδων. 

 Η κατάρρευση τής Ιεράς Συμμαχίας (1825). 

  Κατά την διάρκεια τού Πολέμου τής Ελληνικής Ανεξαρτησίας, η Ιερά Συμμαχία των Μεγάλων Δυνάμεων κατέρρευσε ως παρεμβατική  πολιτικοστρατιωτική οντότηταα μέσως μετά την πολιτική αναγνώριση τής Ελληνικής Κυβέρνησης από την Αγγλία (7 Νοεμβρίου 1824), και μαζί της  κλονίσθηκε ανεπανόρθωτα η διευρωπαϊκή ηγεμονική τάξη πραγμάτων που είχαν επιβάλει οι Ευρωπαϊκές αυτοκρατορίες με την Οθωμανική αυτοκρατορία. 

 Η Αγγλία φυσικά με την αναγνώριση τής Ελληνικής κυβέρνησης συνέχισε την υποχθόνια παρεμβατική της πολιτική εκμεταλλευόμενη την δήθεν οικονομική βοήθεια προς το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος, με την συμβολή των διεφθαρμένων πολιτικών και την πάγια πολιτική τακτική της του διαίρει και βασίλευε κατάφεραν την οικονομικη  καταδυναστευση του Έθνους μας μέχρι και σήμερα.

  Οι δημοκρατικές εξεγέρσεις (1830 - 1848).

 Αμέσως μετά τη διεθνή αναγνώριση τής εθνικής ανεξαρτησίας τής Ελλάδος (1830), ήτοι αμέσως μετά την εν τοις πράγμασι ανάδειξη τού ελληνικού λαού ως υπόδειγμα για τη χειραφέτηση όλων των καταπιεσμένων λαών τού Κόσμου, ξέσπασε ένα κύμα λαϊκών εξεγέρσεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Αποδυνάμωση τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1832, 1833). 

 Ο επίλογος τού 12ετούς Αγώνα τής Ανεξαρτησίας (1821-1833) σηματοδότησε την ουσιαστική κατάρρευση τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας: Με τη ρωσσοτουρκική συνθήκη τού Ουνκιάρ Σκελεσί (1833) η Πύλη αναγνώρισε την Ελλάδα ως ανεξάρτητη χώρα και η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέστη τότε (de facto και de jure), δι’ εκείνης τής συνθήκης, ένα τερατόμορφο προτεκτοράτο τής Ρωσίας. Επρόκειτο περί ενός προτεκτοράτου κολοσσιαίων (τριηπειρωτικών) διαστάσεων, που ήταν πρωτοφανές στην Παγκόσμια Ιστορία και συνιστούσε μία χαοτική ανωμαλία.

Μια προσπάθεια πού επιδιώκουν σήμερα να επαναφέρουν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος Βλαδίμηρ Πούτιν.

Υ.Γ

Οι μεγάλες δυνάμεις με τα τραστ τους ήταν καί είναι τα καθάρματα και οι εχθροί του ανθρώπου. Δυτικοί και ανατολικοί όλοι τους είναι ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα