Chaviaras Kyriacos - Χαβιαρας Κυριακος

Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή, σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ο πλούτος της Ελλάδας, κομμάτι από το σύμπαν;

Ο πλούτος της Ελλάδας, κομμάτι από το σύμπαν;
 
4foryktos1
 
Ήδη, βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο που επιθυμούσαν διακαώς «κάποιοι» να βρεθούμε. Ήδη, πρόκειται να ξεπουλήσουμε σύντομα ό,τι πιο πολύτιμο σε αυτή την γη, απλά και μόνο για να επιβιώσουμε. Και όλα αυτά χωρίς να το θέλουμε, αλλά και – υποτίθεται - χωρίς να το καταλάβουμε.
Ετοιμαστείτε σύντομα να γίνετε μάρτυρες του μεγαλύτερου ξεπουλήματος που έγινε ποτέ στην Ιστορία: του ξεπουλήματος του πλούτου αυτής της χώρας, για τον οποίο πιθανώς αρκετοί κατά καιρούς μίλησαν, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να σταματήσει.
Ετοιμαστείτε όμως και για ένα ακόμη - πολύ σπουδαιότερο: ν’ αντιληφθείτε, ότι η περιοχή που επέλεξαν κάποτε οι πρώτοι Έλληνες είναι ξεχωριστή λόγω της θέσης της, αλλά και λόγω της ύπαρξης σ’ αυτήν σπάνιων υλικών, υλικών που κυρίως συναντώνται στο διάστημα - αλλά και στο εσωτερικό της γης - και τα οποία πολύ δύσκολα μπορείς να συναντήσεις σε άλλες περιοχές της.
Και που χρησιμεύουν σήμερα στην κατασκευή πυρηνικών κεφαλών, πυραύλων, διαστημόπλοιων και δορυφόρων. Γεγονός που γνωρίζουν πολύ καλά εδώ και δεκαετίες οι «δανειστές» μας.
Η ιστορία πια είναι γνωστή. Η Ελλάδα προκειμένου να βρει χρήματα ν’ αποπληρώσει δανειστές και χρέη, θα προβεί σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ. Ξεπούλημα ορυκτών, χρυσού, πετρελαίου, κόκκινου υδραργύρου, ρήνιου, όσμιου (το όσμιο συναντάται και στους μετεωρίτες!) και τόσων άλλων, μέχρις ότου «στραγγιστεί» ολοκληρωτικά…
Για ορισμένους, η πτώση του Παπαδόπουλου και αργότερα του Ιωαννίδη, όπως και η όλη υπόθεση της Κύπρου είχε να κάνει με το ζήτημα της εκμετάλλευσης των πετρελαίων που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο. Όπως μάλλον και το θέμα των Ιμίων, αφού στην περιοχή εκείνη - που διεκδικούν οι Τούρκοι - υπάρχει μεγάλη ποσότητα κοιτασμάτων, αλλά κυρίως του εξαιρετικού και σπάνιου για τα επίγεια δεδομένα – όπως προαναφέραμε - όσμιου.
Παράλληλα, τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.
Εξίσου υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδας, Λουτρακίου, Νιγρίτας, Σουρωτής. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και αποτελεί ένδειξη ύπαρξης στο υπέδαφος, ουρανίου. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του Σόρος, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο. Μάλιστα, η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων μετάλλων εκτιμάται σε αστρονομικά ποσά, ποσά που θα μας επέτρεπαν όχι μόνο ν’ αποπληρώσουμε τα χρέη μας, αλλά … και ν’ αγοράσουμε ολόκληρο τον κόσμο.
Συνεπώς, μας άφησαν καλή κληρονομιά οι προνοητικοί πρόγονοί μας. Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΓΜΕ το αποθεματικό δυναμικό των κυριότερων μετάλλων της χώρας νικέλιο, χρώμιο, μόλυβδος-ψευδάργυρος, χαλκός, ασήμι, αντιμόνιο, μαγγάνιο, μόλυβδος και βολφράμιο έχει υπολογιστεί στα 40,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ γύρω στα 37 δισ. ευρώ εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων αλουμινίου. Επίσης, η μεταλλευτική αξία των βεβαιωμένων αποθεμάτων νικελίου, ψευδαργύρου, μολύβδου, χαλκού, χρυσού και αργύρου στην Μακεδονία και Θράκη, με βάση την ενεργό μεταλλευτική παραγωγή, τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων, ανέρχεται περίπου σε 27,6 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, γάλλιο, γερμάνιο, ίνδιο, λίθιο, τιτάνιο, ταντάλιο, κοβάλτιο, νιόβιο, βανάδιο, αντιμόνιο, νεοδύμιο, λουτέσιο, δυσπρόσιο, ευρώπιο, τέρβιο είναι δυνατόν να βρεθούν στον ελλαδικό χώρο με συνέπεια την δημιουργία οπλικών συστημάτων, όπως πύραυλοι, πυρομαχικά, ραντάρ και υψηλής τεχνολογίας θωρακίσεις.
Ταυτόχρονα, τιτάνιο, λευκόχρυσος, λίθιο, ρήνιο, ταντάλιο και σπάνιες γαίες (νεοδύμιο, δυσπρόσιο), βωξίτης, αλουμίνα, αλουμίνιο, νικέλιο, λευκόλιθος, καυστική μαγνησία, μπεντονίτης, περλίτης, ελαφρόπετρα, αταπουλγίτης, χουντίτης και μάρμαρα βρίσκονται συγκεντρωμένα στην χώρα μας και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σύντομα. Εξάλλου, η Ελλάδα σε παγκόσμια κλίμακα είναι η μοναδική χώρα παραγωγής χουντίτη, πρώτη χώ¬ρα παραγωγής περλίτη, δεύτερη χώρα παραγωγής κίσσηρης (ελαφρόπετρας) και μπεντονίτη, καθώς και πρώτη στην εξαγωγή προϊόντων λευκόλιθου/μαγνησίτη στην ΕΕ.
Απ’ όλα τα παραπάνω σαφώς προκύπτει, ότι η ευρύτερη περιοχή που επέλεξαν οι αρχαίοι Έλληνες να κατοικήσουν δεν επελέγη καθόλου τυχαία. Προφανώς, εκείνοι πρέπει να γνώριζαν πολύ περισσότερα απ’ όσα αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε εμείς τώρα. Άραγε, πως μπορεί κανείς να εξηγήσει ότι πολλά υλικά που υπήρχαν και υπάρχουν διάσπαρτα στο γαλαξία και στο σύμπαν βρίσκονται σήμερα «κρυμμένα» στη «μικρή» Ελλάδα; Μήπως γι’ αυτό επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή; Επειδή ίσως αποτελεί μια μικρογραφία κάποιων «άλλων κόσμων»; Μήπως, αν καταφέρει κανείς να χρησιμοποιήσει όλα τα παραπάνω υλικά με τον σωστό τρόπο, καταφέρει να φτάσει εκεί που δεν κατάφεραν ακόμη άλλοι λαοί; Παρόλο που προσπάθησαν;
Μάλλον γι’ αυτό το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όλων για την Ελλάδα. Μάλλον γι’ αυτό «πληρώνουμε» τόσο ακριβά εμείς το τίμημα. Μάλλον γι’ αυτό ο πρόεδρος της ισραηλινής εταιρείας Delek Drilling, Γκίντεον Τάντμορ σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” τόνισε ότι: «Υπάρχει ένα «ακατέργαστο διαμάντι» στην χώρα σας, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Και η Delek έχει σκοπό να ψάξει και να τα βρει».
Και την ίδια στιγμή, έκθεση του ΟΗΕ έρχεται να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω αποκαλύπτοντας, ότι: «βάσει ερευνών και εξορύξεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η χώρα κάθεται επάνω σε μία πλάκα με δεκάδες εξαιρετικά σπάνια ορυκτά με εφαρμογή στη βαριά βιομηχανία, στην αεροναυπηγική και σε άλλα, τα οποία διαθέτει και σε μεγάλες ποσότητες» . Από την έκθεση του ΟΗΕ προκύπτει επίσης το ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά αποθέματα σε ορυκτά, τα οποία η χώρα έχει πάψει να εκμεταλλεύεται ή δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με αυτά. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον πηλό, τον ασβεστόλιθο, τον σχιστόλιθο, την καολίνη και τον γύψο. Και πόσα άλλα. Αναρίθμητα!
Τώρα νομίζω είναι πιο ευδιάκριτο το γιατί η νέα δανειακή σύμβαση τυχαίως(;;;) πρέπει να περιλαμβάνει και την υποθήκευση του συνόλου των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας. Και φυσικά την απ’ ευθείας εκχώρηση στους ξένους δανειστές των εσόδων της χώρας από τα κοιτάσματα. Τώρα είναι πράγματι πιο κατανοητό το γιατί δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα με το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη). Πλέον είναι σίγουρα αντιληπτό ότι για να κλείσει το θέμα της ΑΟΖ θα πρέπει προηγουμένως να μας έχουν στο «χέρι» οι «δανειστές». Τότε μόνο θα λήξει το θέμα της ΑΟΖ.
 
Υ.Γ.: Πως θα μπορούσαν οι αρχαίοι Έλληνες ν' αφήσουν την κληρονομιά που μας άφησαν να «πέσει» σε «χέρια βαρβάρων»; Τόσους Θεούς διαθέτουν. Ακόμα και από μηχανής…
 
 
Μύριαμ Νικολαΐδου-Ντενίση
Δημοσιογράφος-Επικοινωνιολόγος

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα